icon info Brusselsesteenweg 399 - 2800 Mechelen dicht bij Zemst en Hofstade - TEL 015 41 29 39 - GSM 0477 20 12 97

Aanschaf kat

Indien u een poes wenst, denk dan op voorhand na over het ras na. Voor rasinformatie kan u terecht in gespecialiseerde boeken, bij de kweker en uw dierenarts. Een dierenarts komt wel het meest in contact met de rasproblematiek. Sommige rassen aarden goed als binnenhuiskat, maar anderen hebben behoefte aan een tuin. Zeker indien u (half)wilde katten zou adopteren.

De aankoop van de kat is slechts een gedeelte van het budget, er zullen ook andere kosten volgen zoals voeding, diergeneeskundige zorgen, huisvesting en eventueel opvang tijdens de vakantie.

Denk er aan dat de wetgeving sinds september 2014 gewijzigd is!  Katten dienen VERPLICHT gechipt te zijn alsook gesteriliseerd/gecastreerd vooraleer zij naar een nieuwe eigenaar gaan.  Dat betekent dat eigenaars die een nestje hebben bij hun moederpoes, deze allemaal moeten in orde te maken conform te wetgeving alvorens deze bij een nieuwe eigenaar te laten. Enkel fokkers met een erkenningsnummer kunnen een kitten afleveren dat nog niet werd gesteriliseerd/gecastreerd.

Dieren die uit het buitenland komen moeten bijkomend op 3 maanden worden ingeënt tegen Rabiës. Doorgaans is de wachttijd voor import 21 dagen na vaccineren.

Indien u de aanschaf van een poes overweegt, let er dan op dat de dieren dieren gechipt werden en gesteriliseerd/gecastreerd (conform de wetgeving, indien het dier NIET van een fokker met erkenningsnummer komt), een zuivere pels hebben (zonder bruine korreltjes in de vacht en zonder diarree, witte sliertjes of ‘rijstkorreltjes’ rond de aars), reine oren hebben, open oogjes en een neusje zonder uitvloei. Het geslacht lijkt niet steeds eenvoudig te bepalen voor de leek.

Bij vragen over de gezondheidstoestand van een aangekocht dier of voor geslachtsbepaling kan u uw dierenarts steeds contacteren.

ADRES & CONTACT

Dierenarts Sara Geerens
Brusselsesteenweg 399
2800 Mechelen dicht bij Zemst en Hofstade
tel. 015 41 29 39
gsm 0477 20 12 97
info@dierenartsgeerens.be

Informatieverplichting
Privacy en cookie beleid

SPREEKUREN

Wij werken momenteel enkel op afspraak

SOCIAL MEDIA

Sara Geerens Facebook